Minden, amit tudnotok érdemes az Ifjú Sheldonról

2018. november 7.

A vadonatúj sorozatban a 9 éves csodagyerek Sheldon Cooper - Az Agymenőkből ismert, Jim Parsons által alakított karakter fiatal kiadása - élete eddigi legnagyobb kihívásával néz szembe: túl kell élnie a gimit Texas keleti részén. Mindeközben saját foci-őrült családjával is vívódik, akiknek legalább ilyen nehézkes elviselniük a pici zseni furcsaságait.

Ahogy a sorozat halad előre, összeszedtünk nektek néhány érdekességet amiket nem tudhattatok...

Az Ifjú Sheldon teljesen egyedi. 

Az Ifjú Sheldon teljesen különválasztható az elődjétől, az Agymenőktől. Nem pusztán produkciós szempontból - egykamerás közeli felvétel, az élő közönség előtt több kamerával felvett Agymenőkkel ellentétben - de sokkal több drámai elem is van benne, így nem szimplán csak egy sitcom.

Más szóval, az Ifjú Sheldon egy sokkal testközelibb és személyesebb élményt ad - gondoljatok a 80-as évek családi sorozataira, a főszerepben Sheldon Cooperrel. És ha már 80-as évek...

A sorozat egy korszakos mű is. 

Mivel az Ifjú Sheldon a késői 80-as években játszódik, telis tele van nosztalgiával. Ne számítson senki mobiltelefonokra vagy laptopokra!


A show eredeti kitalálója maga Jim Parsons volt. 

Jim Parsons egy sajtókonferencián elmondta, hogy az ő ötlete volt Sheldon karakterének gyermekkorát feldolgozni.

Jim azt is elmondta egy műsorban, hogy az ötlet akkor pattant ki a fejéből, amikor saját unokaöccsével töltött időt, aki Sheldonhoz hasonlóan egy átlagon felüli kisfiú. "Minél többet beszéltünk róla, annál inkább úgy tűnt, hogy a karakter hasonlít Sheldonra", mondta Jim.

Jim lesz a narrátor, mint a felnőtt Sheldon. 

Nem csupán a show ötletéért felelős és ügyvezető producer, de Jim a sorozat narrátora is, így a jól ismert Sheldon Cooper hangja gyakran felcsendül az epizódokban!
Zoe Perryt rokonság fűzi egy Agymenők szereplőhöz.

Ha már elgondolkodtál rajta, mennyire hasonlít Zoe Perry Mary Cooperre az Agymenőkből, nem te vagy az egyetlen: Zoe nem más, mint a Maryt játszó Laurie Metcalf lánya! Így nem is volt kérdés, hogy ő fogja játszani Sheldon anyukájának fiatalabb verzióját az Ifjú Sheldonban.

Lance Barber már szerepelt az Agymenőkben.

Mielőtt megkapta volna idősebb George Cooper szerepét az Ifjú Sheldonban, Lance Barber Jimmy Speckermant játszotta az Agymenők egyik epizódjában - ő volt Leonard egyik esküdt ellensége a gimis évek alatt.

Mimó visszatért! 

Igen, jól látjátok: Sheldon hírhedt nagymamája, Mimó visszatér az Ifjú Sheldonban. Az új sorozatban Annie Potts fogja alakítani a karaktert.

Montana Jordan egy igazi déli csávó. 

Montana, aki Sheldon bátyját, Georgit alakítja, valóban Texasból származik és akárcsak az általa játszott szereplő, ő is sokat focizott.

Raegan Revordot és Iain Armitaget összeköti valami.

Raegan, aki Sheldon iktertestvérét, Missyt alakítja, imádja a musicaleket - akárcsak Iain!

A legelső részt Jon Favreau rendezte. 

Amikor felmerült ki álljon az Ifjú Sheldon forgatásán a kamera mögött, egy igazi hollywoodi kedvencet választottak: Jon Favreaura esett a választás, aki többek között olyan filmeket jegyez mint a Vasember vagy a Dzsungel Könyve. Egészen biztos, hogy a rajongók felfedezik a rendező sajátos stílusát az Ifjú Sheldon epizódjában!

Rengeteg rejtett utalás az Agymenőkből! 

Már a legelső részben, a szemfülesebbek felfedezhetik, milyen réges régre is nyúlik vissza Sheldon vonatokhoz fűződő imádata, valamint a rajongása Professor Proton iránt! 

Anélkül, hogy lelőnénk a poénokat, az Agymenők rajongók számtalan kikacsintásra és rejtett utalásra számíthatnak az Ifjú Sheldonban! 

legfrissebb hírek

Nyerj páros jegyet az Instant család premier előtti vetítésére!

Hír

Will Smith nagyon dolgozik a Bad Boys 3 forgatásán!

Hír

A vártnál korábban érkezik az Agymenők utolsó évada a Comedy Centralra!

Hír

Elkezdődtek az új Jay és Néma Bob film előkészületei!

Hír

Érkezett egy új Rick & Morty teaser!

Hír

Mutatjuk 2018 lerosszabb jelszavait

Hír

Már kapható a Rick & Morty kedvenc müzlije!

Hír

Plumbus: egy igazán ünnepi dísz a karácsonyfára

Hír