Amikor Sydney egyik rossz hírű negyedében a rendőrök rárúgták az ajtót egy droglaborra a szokásos képek mellett - drog, dílerek, készítéshez szükséges eszközök - egy furcsasággal is szembesültek: egy hatalmas pitonnal. Azt nem tudni, hogy csak rossz társaságba keveredett-e az állat, vagy már kiskorától benne volt a thug life, de hogy ráfaragott, az biztos.

A rendőrök nemcsak azzal szembesültek, hogy egy piton van a drogbarlangban, hanem hogy a piton bizony keményen be is van állva. Egy szakértő szerint ezek az állatok általában lassúak, megfontoltak, nem túl erőszakosak, ám ez az egyed agresszív volt és bármikor képes lett volna támadni. Látszott rajta, hogy kész meghalni a spanokért, ha kell, de a rendőrök - kellő szakértelmi segítséggel persze - inkább befogták az állatot, minthogy a mennybe küldjék. A rendőrök nem álltak meg itt: sittre vágták, mondván, hogy a törvény kemény kezéből még ez piton sem fog kicsúszni! Az állatot 7 hónapos rehabra küldték, ahol sikerült leszoknia a szerről, amire egyébként úgy tudott rákapni, hogy a levegőbe került drogot (esetünkben metamfetamint) belélegezte.

A szakértő megjegyezte, a bűnözők és bandatagok szívesen alkalmaznak kígyókat vagy egyéb ragadozókat, hogy védjék vele az eldugott kábítószereket vagy fegyvereket, mivel könnyen rátámadnak az emberre. A kígyót azóta visszaengedték a természetbe, így kapott egy második esélyt az élettől - reméljük, most nem csábítja el a drogokkal, fegyverekkel és erőszakkal teli élet!

Copyright : Viacom