A megemlékezések általában kivétel nélkül nagyon unalmasok szoktak lenni: az összes egy kaptafára készül, a műsor nem túl igényes, a beszédek hosszúak és semmitmondóak, szóval nem sok értelme van, hogy a kelleténél jobban odafigyeljünk. A Dead Duck Day azonban nem ilyen: a Halott Kacsa Nap egyenesen Rotterdamból ered, méghozzá nem is akármilyen történettel!

1995 június 5-én, körülbelül 17:55-kor Kees Moeliker, a rotterdami Természettudományi Múzeum igazgatója épp az aznapi munkáját próbálta befejezni, mikor egy hangos puffanást hallott. Kinézett az ablakon és látta, hogy egy hím vadkacsa teljes erővel beleszállt a múzeum új üvegezésébe. Azonnal szörnyethalt, de a közelben volt egy másik hím vadkacsa, aki kapva kapott az alkalmon, rámászott halott társára és elkezdett vele nemi életet élni. A hém vadkacsát szexuális étvágya hatalmas, hegyes péniszükkel gyakran az ellenkező nőstényeket is meghágják. Viszont egészen idáig homoszexuális nekrofíliára nem volt példa a kacsák között...


Moeliker ettől kezdve minden június 5-én 17:55-kor megemlékezett szűk érdeklődői körben az eseményről, méltatva az elpusztult kacsát, akit egyébként kitömve azóta is őriz a múzeum!

Copyright : Viacom