Ki ne mérte volna le magát egy jóleső kakkantás után, és örvendezett az eredményen, hogy néhány száz grammal könnyebb lett? Nos, egy 12 országra kiterjedő kakikutatásnak köszönhetően már azt is tudjuk, mennyire hat az ember életére egy-egy fenékürítés!

A széklet elkötelezett kutatói azt fedezték fel, hogy egy átlagos nagydolog valahol 70 és 240 gramm körül mozog, a nyugati országokban jellemzően 150-230 grammot nyom egy jóleső könnyítés. Ez azért van, mert túlságosan rászoktunk a gyorskajára, amiben nem sok rost, szóval nem tudunk elég súlyosat tojni.

Akár hinnétek, akár nem, a szellentésnek is van súlya: angol gasztroarcok 24 órára felszereltek embereket "rektális gyűjtőeszközökkel," jelentsen ez bármit is, és ebbe gyűjtötték a fingokat. Hogy minden flottul menjen, a kutatásban résztvevőknek fejenként 200 gramm babot adtak táplálékkiegészítőként, biztos ami biztos. Az eredmény? Meglepő módon a nők és a férfiak ugyanannyi gázt termelnek egy nap alatt, átlagosan 705 milliliternyi mennyiség hagyja el (vagy reked bent) a testünkben.

Tudományos rovatunkat itt zárjuk, reméljük, hogy ti is okosodtatok!

Copyright : Viacom