Sokszor egészen hétköznapi dolgokról nem tudjuk, hogy honnan erednek, mire valók igazából és miért használjuk őket évtizedek óta. A tárgyak körülvesznek minket, és talán eddig el sem gondolkoztunk azon, hogy mi is lehet az eredeti funciójuk! Jöjjön pár érdekesség:


A két lyuk az edzőcipőn - ez nagyon egyszerű: azért vannak ott, hogy sportolás közben ne verje a bokádat a cipőfűző vége, hanem be lehessen fűzni ezekbe.


A radír kék vége - a kék anyag sokkal durvább a másiknál, de a hiedelmekkel ellentétben nem a tollal írt szöveg eltüntetésére való. Egyszerűen a vastagabb papírra írt ceruzanyomokra fejlesztették ki, de mikor tollra kezdték el használni az emberek, a marketing is erre állt rá.


Luk a repülő ablakán - a kis rés arra szolgál, hogy kiegyenlítse az ablakokra nehezedő nyomáskülönbséget, így nem roppannak össze a belső, nagyobb nyomás alatt álló plexik!


A fekete bütyök a laptop töltőjén - a kis búb, ami megtöri a kábel egyenletességét a nagy frekvenciájú zajt csökkenti az elekronikus áramkörök között, egy henger alakú ferrit köré tekerve a kábelt.


Apró zseb és fémgombok - a zseb eredetileg a zsebórák tárolására szolgált, de mára szinte csak dísszé vált, nem igazán férne el benne egy óra. Az apró fémeket pedig a munkások visszajelzése alapján tette bele először a Levi's, mivel pont a most már megerősített helyeken estek szét leghamarabb a nadrágok.


Az új ruhához kapott anyagdarabok - bár adná magát a gondolat, hogy ezek egy esetleges foltozáshoz szükségesek, mégse így van: a mosószert tudjuk tesztelni rajtuk, hogy milyen hatással lenne a ruhánk színére!

Copyright : Viacom