Az élet sokszor visz olyan helyzetbe, amit egyáltalán nem várunk: találunk egy kétezrest a járdán, lefröcsöl egy kukásautó, elveszítjük a reptéri beszállókártyánkat... Szóval nem mindig jó, de nagyrészt egyáltalán nem számítunk rájuk. Hogy lehet felkészülni ezekre?

1. Állj meg, mielőtt bármit is teszel. Nagy különbség van reakció és válaszlépés között. Az előbbi ösztönös, míg a másik egy összeszedettebb, átgondoltabb megoldás, amivel a helyzetet akár a javunkra is fordíthatjuk. A legtöbb ember esetében egy mély levegő és lassú számolás tízig sokat segíthet.

2. Ne feltételezd, hogy a nem várt dolgok rosszak. Az emberek többsége azonnal valami kikerülhetetlen katasztrófára asszociál a hirtelen felbkkant problémákról, pedig nem kéne: a legtöbb velünk történő eseményről nem tudjuk előre, hogy jó vagy rossz lesz a végkimenetele. A pozitív attitűd mindennek a kulcsa, és ha valaki nem hajlamos a napos oldalát látni a dolgoknak, nyugodtan gyakorolja ezt, mert tanulható!

3. Tervezz úgy, hogy jó vége lesz. A mondást mindenki ismeri: reméld a legjobbat, készülj a legrosszabbra. Mondjuk, hogy miért óriási marhaság így gondolkodni. Az ember úgy cselekszik, amit mélyen belül elhatároz. Ha a negatív végkimenetellel terveztünk, a tetteinket is ebbe az irányba tereljük, eleve kizárva a pozitív kimenetel lehetőségét. Az első pillanatban, mikor megkérdezed magadtól, mit lehetne az ügy érdekében tenni, már sínen leszel.

4. Bízz abban, hogy rendben leszel. Sokan kérdezik egy nehéz helyzetben, hogy "mit tettem, hogy ez lett a sorsom?" Nos, nagy taps a drámaiságért, de nézzünk egy kicsit vissza a saját életünkön: volt már hasonlóan reménytelen helyzet? Túléltük? Na ugye! Ha minden apróság miatt felkötnénk magunkat, egy hét alatt elfogyna az emberiség. Ha ismersz olyan embert, aki járt már hasonló cipőben, egyszerűen kérdezz rá, örülni fog, hogy segíthet!

A Készhelyzet 2. évadában újabb és újabb váratlan helyzet elé állítjuk a szereplőinket. Március 29-én, szerdán, 21:30-kor Horváth Kristóf (Színész Bob) és Gáspár Laci mutatják meg, mit tudnak kezdeni egy abszolút váratlan eseménnyel!

Copyright : Viacom