Az eddigi részekkel ellentétben a mai Tömény történelem részben szuper animációk kelnek életre és mutatják be, ahogy Hunor és Magor a Csodaszarvast kergetik. A történet Lakatos Márk elbeszélése alapján elevenedik meg és Haragos Péter nagyszerű rajzaiban kel életre.

A történet egészen Hunor és Magor gyermekkoráig nyúl vissza, mikor a szülők már megelégelik a két pezsgővérű fiatal szórakozottságát, ezért magát a nagy tiszteletnek örvendő Táltost keresik fel nevelési tanácsokért. Ezután kerül képbe a szivárvány színeiben tündöklő csodaszarvas, amely − némi jutalomért cserébe − kezelésbe veszi a neveletlen ifjakat.  Mondanunk sem kell, hogy partikellékekből és óriási hazai fesztiválok felemlegetéséből sem szenvedünk hiányt.

Hoztunk nektek néhány képet, holnap pedig egy szuper interjúval jövünk, amit a tehetséges animátorral, Haragos Péterrel készítettünk.

Tömény történelem új rész ma este 22:00-kor, ismétlés szerdán 22:00-kor, pénteken 22:30-kor, szombaton éjfélkor, illetve december 12-én, hétfőn 22:30-kor.

Copyright : Viacom