Mivel a húgom orvos, vele különösen jókat tudunk röhögni azon, hogy a világ leggazdagabb és legjobban irigyelt részén pontosan olyan állapotok vannak az egészségügyben, mint Dél-Szudánban vagy Csád különösen leszakadt részein. "Hogy mi?", kérdeznétek. Nos, menjünk vissza a sztori elejére!

Az USA-ban a legegyszerűbb úgy pénzt keresni, hogy kiállsz valahova, hangosan hirdeted a hülyeségeid és a vallásos szintre emelt meggyőződéseid, aztán amikor már elég ember gyűlt köréd, kibérelsz egy előadótermet, belépőjegyet szedsz, írsz egy szedett-vedett könyvet és megállíthatatlanul terjeszted a semmire nem alapozott tanaidat az interneten.

Az oltásellenesség mozgalma pont így indult: egy hülye kitalálta, hogy azok a védőoltások, amik a például a szamárköhögést vagy a kanyarót féken tartják, autizmust okoznak. Ha megkérdeztek egy orvost, az először nevetni fog egyet, majd megkérdezi, ki volt az a hülye, aki ezt mondta. Los Angeles lakossága viszont átlát az orvostudományon, őket nem lehet ilyen egyszerűen megtéveszteni! A felső tízezer, többek között a színészek elhitték, hogy ha a sorozatokban orvost játszanak, akkor automatikusan értenek is a gyógyításhoz...

Így érkeztünk el a dicsőséges napjainkba, amikor a térképen látható iskolákban mind felbukkant a szamárköhögés, amit mi maximum a könyvekből ismerünk:


Szóval biztossá vált a mondás, miszerint egy bolond százat csinál. De ami még szomorúbb, hogy néhány hülye gazdag kifacsart logikája miatt egy csomó másik gyerek is veszélybe kerül azáltal, hogy simán meg fognak jelenni olyan járványok, amik utoljára a 19. században pusztítottak... Helló, szép új világ!

Forrás: Hollywood Reporter

Copyright : Viacom