Janklovics Péter magyar színész, humorista, aki a A Gór Nagy Mária Színitanodába befejezése után számos színházban játszott már. Olyan darabok kötődnek a nevéhez, mint a Hegedűs a háztetőn, Tizedes meg a többiek, Ábrahám, Cseresznyéskert, A csodák városa, Az ember tragédiája, III. Richárd, A kis herceg, A revizor, A salemi boszorkányok.

A színház mellett filmezett is, az országos ismertséget és az átütő sikert azonban a 2009-ben üstökösként becsapódó Sziget reklám hozta meg neki. Annyira jól ment a téma, hogy 2010-ben Karcsiék újfent Janklovicsot kérték fel a fesztivál arcának. A Szigetes reklámokban egyébként az a legzseniálisabb, hogy Janklovics mindet improvizálta, ezeket vágták össze később. Ez azért is fontos infó, mert a Készhelyzet szerdai adásában bőven fogják meglepetések érni... kiváncsian várjuk, hogy mit kezd velük.

A Sziget karierrel egyidőben belecsapott a humorista karrierbe is: azóta is rendszeres fellépője a Dumaszínháznak, illetve a Comedyn is találkozhattatok vele már nem egyszer.Copyright : Viacom