Mindenkivel megesett már, hogy kicsit többet ivott a kelleténél, ám mielőtt elkezdenénk a hegyi beszédet az alkohol káros hatásairól, közelítsük meg inkább a humoros oldaláról a témát. Éppúgy, mint a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, akik Az alkoholizmus 50 árnyalata című önálló estjükben parádés stílusban mutatják be a permanens ivászat komikus elemeit. A pénteken 21.00-tól a Comedy Centralon látható produkcióból az is kiderül, hogy a pálinka bizony nem holmi Facebook-videó, amit muszáj másokkal megosztanunk.

Folytatódik a Comedy Central tavaly indul nagysikerű standup-sorozata, a Comedy Club. A legújabb epizódban szeretett népünk szentháromsága, a sör-bor-pálinka trió kapja a főszerepet, természetesen jó nagy adag humorral megspékelve.

„Nagyon sok témát dolgoztunk fel, de próbáltunk egy közös alkotóelemet találni. Az alkoholról köztudott, hogy öl, butít és nyomorba dönt. Ebből mi a butít részt vizsgáljuk” – fogalmazott Bálint Ferenc, a Szomszédnéni tagja. „Egyszer egy fesztiválon megismerkedtem néhány spanyollal. Éjjel kettőkor már azt mondták, lengyelek, másnapra azonban kiderült, hogy valójában Miskolciak, csak nagyon részegek” – idézte fel egyik vicces sztorijá Tóth Szabolcs, aki civilben a sörözője üzleti életét igazgatja, de persze nemcsak ezért bír megannyi személyes tapasztalattal a témában.

„A műsorunk valójában egy görbe tükör, annak ellenére, hogy empirikus úton szerzett élményeink is vannak az alkohollal kapcsolatban.” – vallotta be Ferenc, aki Szabolcshoz hasonlóan találkozott már identitászavaros alkoholfogyasztókkal. „Éjjel három magasságában történt egy kocsmában. Hárman söröztek, az egyik kiment pisilni, a másik kettő összenézett, mire az egyik így szólt: Te, ez ki volt? Ez? – kérdezett vissza a másik. Azt sem tudom te ki vagy.”

A standup népszerű duója pénteken este többek között azt is elárulják, hogy miért is tud olyan veszélyes lenni egy alkoholmámorba torkolló falunap. Megmutatják, hogy egy okleveles borkóstoló mit meg nem próbál, hogy bizonyítsa szaktudását. Sőt, még azt is megtudhatjuk tőlük, miként terelhetjük el a férfiak figyelmét a fehérneműosztályról egy kis butélia segítségével. De természetesen ősi italunk, a bor filozófiájáról, valamint mindennapi folyékony kenyerünk, a sör és a fizika törvényeinek „meghitt” kapcsolatáról is hallhatunk egy-egy érdekes elméletet. A srácok természetesen a szeszmentes hétköznapokból is merítettek bőven ihletett. Az erdélyi gyermekijesztő böbös történetétől kezdve, az iskolai élményeiken át, egészen a felnőtté válásig megannyi őrülten vicces jelenetet villantanak fel.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda új produkciója, Az alkoholizmus 50 árnyalata pénteken 21.00-tól a Comedy Central műsorán!

Copyright : Viacom