Scherer Péter már több, mint 20 éve van a színészi szakmában és ezalatt az idő alatt rengeteg felejthetetlen alakítást nyújtott. Az életben is vicces, de nem rest ezt a képernyőn sem visszaadni, ha úgy hozza a helyzet - és nagyon sokszor hozta úgy a helyzet. Számos vígjátéki szerepet kapott, amelyben legtöbbször szinte ráírták a szerepeket, így nem csoda, hogy annyi kiemelkedő alakítást tudott nyújtani. Összeszedtük nektek a számunkra legjobb jeleneteit, így íme a néhány a legjobb alakításából!


A Kontroll kisfőnökeként talán nem a leghumorosabb szerep jutott neki, viszont színészi kvalitásait és sokszínűségét bizonyítja: Scherer Péter igazán komoly és drámai szerepeket is maximálisan el tud sajátítani, és fantasztikusan tud megvalósítani.


A Papírkutyákban együtt tűnnek fel Mucsi Zoltánnal, akivel több közös film van a hátuk mögött, mint a Bud Spencer-Terence Hill párosnak! Ebben a filmben Scherer az egyik főszereplő a kissé együgyű, mindig falánk kárpátaljai magyar.


Egy bolond százat csinál! Ismét egy kiváló alakítás Scherertől és ebben a filmben is Mucsi Zoltán a legfőbb partnere! Scherer itt Csumpi karakterét alakítja. A két főszereplő, Csumpi és Kuplung kisstílű bűnözők, akik Kárpátaljáról kerültek Magyarországra. Kisebb munkákból tartják fenn magukat kevés sikerrel. Egy barátjuktól tudomást szereznek arról, hogy egy telephelyre hamarosan százmilliós nagyságrendű pénz érkezik. A két férfi úgy dönt, csapatot toboroz és kirabolja a helyiséget.


A Made in Hungáriában szintén megcsillogtatja karakterszínészi képességeit és sikeresen hozza Bigali elvtárs szerepét! A zenés majális műsorvezetője, Bigali Árpád, aki valahol a rendőrségi körzeti megbízott és néphangulatért felelős helyi pártmegbízott között áll. Általában gúnyosan és kioktatóan felsőbbséges, de helyzettől függően hol kenetteljesen kedves, hol fenyegető, többnyire egyszerre mindkettő.


És persze az Argo... Nemcsak az Ő alakítása kiemelkedő, hanem az egész film! Mindkét része! Most meg is nézzük őket még egyszer! Bodri, az egykori teremőr együgyűsége és vicces karaktere csodálatos pont a film i betűjén! :D

A Készhelyzet 2. évadában újabb és újabb váratlan helyzet elé állítjuk a szereplőinket. Április 5-én, szerdán, 21:30-kor Scherer Péter és Janklovics Péter mutatják meg, mit tudnak kezdeni egy abszolút váratlan eseménnyel!

Copyright : Viacom